Miksi iPhone on niin suosittu?

iPhonet

iPhonen alkutaival

Tammikuussa vuonna 2007 Apple esitteli mobiilimarkkinoille jotain uutta ja mullistavaa. Steve Jobs ilmoitti, että tämä uutuus on kaikkia kilpailijoitaan ainakin viisi vuotta kehityksessä edellä. Kyseessä oli Apple iPhone, joka toi markkinoille multi touch -näytön. Vaikka kosketusnäyttö ei ollutkaan uusi keksintö, iPhonen teknologia oli aivan omaa luokkaansa ja muodostui ilmestymisensä jälkeen alan standardiksi.

Toinen uusi ominaisuus oli kokonaisvaltainen nettiselain kännykkään. Tästä eteenpäin kännykkä ei ollut enää vain soittamista ja tekstiviestejä varten, vaan kännykällä pystyi selaamaan internettiä täysin toimivasti. Myös musiikin lataaminen ja kuunteleminen puhelimesta erillisen laitteen sijaan yleistyi.

Ensimmäinen iPhone oli vielä raakile, mutta läpimurto tapahtui seuraavana vuonna, kun julkistettiin iPhonen uusi ja paranneltu 3G-versio.

iPhone kohtasi aluksi kritiikkiä ja epäilyksiä. Moni asiantuntija ennusti, ettei niin kalliista puhelimesta voisi tulla suosittua. Toisin kuitenkin kävi. iPhone on äärimmäisen suosittu ja uusien mallien lanseeraustilaisuudet ovat suuria tapahtumia.

Mihin iPhonen suosio perustuu?

Apple on jo vuosien ajan ollut maailman arvokkain yhtiö. Se tunnetaan korkeasta laadusta ja toimivasta käyttöjärjestelmästä. Apple on myös onnistunut brändäämään itsensä hyvin. Apple tuo ihmisille mieleen varakkuuden ja hyväosaisuuden.

Apple on luonut oman teknologisen ympäristön, jonka laitteet on integroitu keskenään.

Ikuinen puheenaihe on se, onko iPhone vai Android tietoturvallisempi. Asiaa voidaan tarkastella monelta kantilta, mutta yksi asia on sovellukset. iPhoneen voi ladata sovelluksia vain Applen sovelluskaupasta, kun taas Androidiin voi ladata Google Playn lisäksi suoraan verkkosivustoilta. Tällöin haittaohjelmia on vaikeampi valvoa.

Toinen seikka liittyy ohjelmistopäivityksiin. iPhonella on kattavat ohjelmistopäivitykset, jotka saa vanhempiinkin puhelinmalleihin. Näin vanhempiinkin iPhoneihin mahdollistetaan uusimmat sovellukset ja muut ominaisuudet. Tämä parantaa tietoturvaa ja käyttäjäystävällisyyttä, ja on varmasti yksi iPhonen suosion salaisuuksista.

iPhone myös säilyttää arvonsa paremmin muihin puhelimiin verrattuna. Ohjelmistopäivitysten ja tasaisen laadun ansiosta käytetyt iPhonet menevät hyvin kaupaksi.

iPhone kehittyy koko ajan ja sen ominaisuuksia pyritään jatkuvasti parantamaan.

iPhonet tunnetaan laadukkaista kameroistaan. Uusimmissa malleissa on esimerkiksi hyvät ominaisuudet hämäräkuvaukseen. Myös mahdollisuus laadukkaiden videoiden kuvaamiseen on saanut kiitosta.

Lisäksi puhelimien akun kestoa on pyritty pidentämään.

Millainen liittymä iPhoneen sopii?

Kuten kaikkiin puhelimiin, myös iPhoneen kannattaa valita liittymä täysin omien käyttötarpeiden mukaan. Mieti, millainen puhelimen käyttäjä olet, ja millaiset ominaisuudet ovat sinulle hyödyllisiä.

Puhelinliittymätarjouksissa mainitaan, mikä on kyseisen puhelinliittymän nettiyhteyden maksiminopeus. Hidas yhteys riittää, jos et käytä puhelimen nettiä muuhun kuin uutisten lukemiseen. Jos pelaat pelejä tai katsot suoratoistopalveluita, kannattaa panostaa hyvään nettiyhteyteen. Vaikka parempi nettiyhteys vaatiikin suuremman kuukausihinnan, ahkera suoratoistopalveluiden, tai pelisovellusten käyttäjä hyötyy suuresti hyvästä toistonopeudesta.

Jos sinulla on tapana puhua paljon puhelimessa, kannattaa valita liittymä, jossa on rajattomasti puheaikaa. Usein tällaiseen liittymään kuuluu myös rajattomasti tekstiviestejä.

Toisaalta jos et juurikaan soittele tai lähetä tekstiviestejä, tällaiset paketit menevät hukkaan. Tällöin voit valita liittymän, jossa laskutetaan puheluista ja tekstiviesteistä käytön mukaan.

Liittymän kilpailutus kannattaa

5G liittymät

On todella järkevää ja järkevää kilpailuttaa puhelinliittymä säännöllisesti. Esimerkiksi vuoden välein voi tarkastaa, mikä on sillä hetkellä halvin liittymätarjous. Liittymiä vertailemalla saatat löytää sinun käyttötarkoituksiisi paremmin sopivan tarjouksen.

Toisinaan tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja tämän jälkeen hinta nousee. Siksi kannattaa olla tarkkana siitä, millainen tarjous on kyseessä. Laita vaikka kalenteriin merkintä siitä, milloin tarjous päättyy.

Suomessa liittymien kilpailu on kovaa, ja tämä on asiakkaiden kannalta hyvä asia. Operaattorit panostavat nopeuteen, laatuun ja edulliseen hintaan. Siksi kilpailuttamalla saatat löytää tarjouksen, joka säästää sinulta useita kymmeniä euroja vuodessa. Samalla laatu voi olla parempi ja sinun käyttötarkoituksiisi paremmin sopiva. Vertailu ja tutkiminen todella kannattaa!

Ennen uuden liittymän ostamista varmista, ettei vanhassa liittymässäsi ole määräaikaista sopimusta. Sitä ei nimittäin voi purkaa kuin erityistapauksissa. Jos liittymä ei ole määräaikainen, operaattorin vaihto onnistuu milloin vain ja vanhan liittymän laskutus päättyy heti, kun vaihdat SIM-kortin. SIM-kortin vaihtamisen jälkeen käytössäsi on uuden operaattorin tarjoama netti ja myös puheluiden ja tekstiviestien hinnat veloitetaan uudesta liittymästä. Toisinaan operaattori perii avausmaksun, joka otetaan usein ensimmäisestä laskusta.

Löydä täältä halvin liittymätarjous!